Naše špeciality

NAŠA POCTIVÁ KUCHYŇA

Už viac ako 10 rokov je ŠARIŠ PARK známy svojimi gastronomickými špecialitami i tradičnými receptúrami! Či už sú to jedlá z našej mäsovej alebo múčnej výroby, ich množstvo a pestrosť určite poteší aj tých najväčších milovníkov slovenskej kuchyne. Vedeli ste, že u nás si denne pochutia na pirohoch či haluškách až dve stovky gurmánov?

Medzi naše špeciality patria

  • Kačacie jedlá nájdete v dennej ponuke celoročne. Ochutnajte Kačacie stehno plnené, pečené s lokšami a červenou kapustou alebo Kačacie prsia s burgundskou omáčkou s karlovarskými knedľami. Bude vám zaručene chutiť!
  • Jedlá z baraniny ako Kotlíkový baraní guľáš alebo Baranie rolované stehno so strapačkami určite nenájdete na mnohých miestach; ale v ŠARIŠ PARKu áno.
  • Zabíjačkové špeciality sú v ponuke našej reštaurácie pravidelne. Veľmi obľúbené sú ovarová polievka – Rajcupa, Zabíjačkový tanier, Jaternicová kaša, Šarišská huspenina, domáca šovdra (údená šunka), tlačenka alebo domáce párky a špekáčky, na výrobu ktorých nepoužívame žiadne umelé konzervačné látky.
  • Pečené kolená podávané na tradičnom drevenom denku spolu s bohatým obložením feferónov si môžete vychutnať do 30 minút od objednania.
  • Pečené prasiatko je obzvlášť obľúbené na rodinných a firemných akciách. Pôsobí pekne na drevenom denku, ešte lepšie chutí. Je ozdobou a spestrením každej akcie; aj svadobnej hostiny, ak si to budete priať.
  • Zeleninové prívarky, kaše a „chlapské jedlá“ z vnútorností tiež nájdete v dennej ponuke. Vychutnať si ich môžete na salaši, v reštaurácii alebo terase v ŠARIŠ PARKu. Pochutnajte si na Zemiakovom prívarku s karbonátkom alebo Bravčovom srdci na smotane podávanom s parenými knedľami.
  • sme jedinečný aj vďaka výnimočným technologickým postupom, ktoré používame pri výrobe našich jedál. Napríklad, pri príprave anglického rozbifu – recept patrí šéfkuchárovi a zaujímavosťou je, že mäso sa pred podávaním varí až 5 hodín.
  • Obložené misy s mäsovými špecialitami alebo bez nich; teplý alebo studený variant. K hlavným zložkám dobrej obloženej misy patrí domáca šovdra (údená šunka), domáca klobáska, prerastaná slaninka, jaternicová kaša, ale tiež cigánska gója a tlačenka. To všetko je prikrášlené zeleninou, syrom a olivami. Obloženú misu si môžete objednať v rámci nášho externého cateringu alebo si ju vychutnať aj na akcii, ktorú máte priamo v ŠARIŠ PARKu. Obložené misy sú, napríklad, obľúbeným polnočným občerstvením na svadobnej hostine. Variácií je mnoho, príležitostí tiež!
Kačacie prsia na burgundský spôsob s karlovarskou knedľou
Furmanské koleso so zemiakovou kašou
Huspenina
Bravčové koleno s obložením
Zabíjačkový tanier
Pečená krkovička so zemiakovou kašou, fazuľou a mrkvovým šalátom
 Hovädzí anglický rozbif
Prasiatko celé
Šovdra celá
  • Domáce múčne jedlá – to je samostatná kapitola ŠARIŠ PARKu! Na Slovensku nájdete mnoho salašov, kde sa pirohy pripravujú z mrazených polotovarov. U nás sú domáce pirohy varené denne a sú vždy čerstvé; pripravované podľa špeciálneho receptu. Práve vďaka zemiakovému cestu sú naše pirohy jemné, lahodné, rozplývajúce sa na jazyku. Ochutnajte slané zemiakové pirohy s bryndzovou plnkou, poliate maslom, cibuľkou a slaninkou. Ak máte chuť na sladké – sú tu sladké pirohy s džemom a tvarohom, maslom a cukrovým posypom na vrchu. Okrem pirohov sú v stálej ponuke aj mix taniere, halušky na rôzne spôsoby, plnené šúľance. A ak už vami vybrané múčne jedlo nebude v ponuke, vedzte, že je to kvôli tomu, že je veľmi obľúbené a vypredalo sa!
  • unikátom sú aj Tatarčané pirohy, ktoré sa vyrábajú z pohánkovej múky. Tá sa melie priamo u nás, recept sme si požičali u Rusínov, ktorí už v minulosti vedeli, že pohánková múka pôsobí priaznivo na trávenie.
Tatarčané pirohy s restovanou cibuľkou
 Zemiakové pirohy sladké s maslom a strúhankou
Halušky domáce s bryndzou a slaninkou

Naše gastronomické akcie, pre firmy aj rodinné oslavy

  • Domáca zabíjačka sa ako ucelený produkt v poslednom období teší mimoriadnej obľube. Tradičná akcia s interaktívnou ukážkou domácej zabíjačky, domácimi špecialitami a tónmi ľudovej hudby a dobrého pivka. Domáca zabíjačka je určená všetkým firmám, ktoré to chcú inak a tiež rodinám, kde na akciách nesmú chýbať nezvyčajné zážitky. Tradičná domáca zabíjačka je i ukážka toho, ako sa žilo v minulosti.
  • Gril party – grilovanie je príjemnou zábavkou priateľov, známych, ale tiež zaujímavým doplnkom firemnej akcie. Špeciálne, na grilovačku, má ŠARIŠ PARK k dispozícii tzv. humno – prístrešok, kde v prípade nepriaznivého počasia sa viete skryť a vo svojej zábave pokračovať. Ku grilovačke vieme poskytnúť aj fundovaného odborníka – nášho šéfkuchára.
  • Guláš party – podobne, ako pri Gril party, je varenie guľáša zábavou určenou tak súkromným skupinám, ako aj firmám. Aj tento podukt je k dispozícii v dvoch variantoch – so šéfkuchárom a bez šéfkuchára. Guľáš party môže byť aj súčasťou firemného teambuildingu (v spojení so súťažou vo varení guľáša).

Naše špeciality objednávajte u prevádzkarky, minimálne 24 hodín vopred (v závislosti od druhu akcie a jedál).
- telefonicky: 0918 512 731
- e-mailom: prevadzkar@sarispark.sk
- vyplnením rezervačného formulára:

Rezervácia miestnosti
Meno a priezvisko *
Telefónne číslo *
E-mailový kontakt *
Druh miestnosti *
Termín *
Čas *
Počet osôb
Doplňujúce informácie
Máte záujem o pravidelné zasielanie informácií o akciách v ŠARIŠ PARKu? *
Antispam: 1 + 2 =
Odoslaním formulára (e-mailu) súhlasím so spracovaním svojich osobných údajov v zmysle Podmienok spracovania osobných údajov.
* Povinné položky