Vedeli ste, že sa v ŠARIŠ PARKu vyrábajú vlastné mäsové výrobky?

  • Domáce údené klobásy
  • Domáca šovdra (údená šunka)
  • Domáca slanina

To všetko vyrábajú skúsení mäsiari v mäsovýrobe, ktorá je súčasťou ŠARIŠ PARKu. Mäsá sa solia, údia v údiarni tradičným spôsobom na dreve, sušia a zrejú v špeciálnej budove – tzv. sypanci, ktorá bola vystavaná len kvôli tomuto účelu. Všetko prebieha ako za dávnych čias. Mimochodom, používajú sa len mäsá kúpené na Slovensku a na výrobu mäsových špecialít sa nepoužívajú žiadne umelé konzervačné látky.

Naše mäsové výrobky si môžete vychutnať ako jedlá so sebou. To oceníte najmä pri sviatočnom veľkonočnom stole alebo aj vo všedných dňoch, ktoré i vďaka skvelej chuti domácich špecialít nemusia byť až také všedné. Domácu klobásku, slaninku, tlačenku, huspeninu si môžete zakúpiť priamo v ŠARIŠ PARKu! Odporúčame objednať minimálne 24 hodín vopred, telefonicky na čísle 0918 512 731 alebo e-mailom: prevadzkar@sarispark.sk.

Chceme sa s vami podeliť o jedinečné technologické postupy na prípravu našich najpredávanejších produktov.

Domáca klobása:

  • klobásy sa vyrábajú z bravčového pliecka
  • mäso sa nareže na tenké pásiky
  • mäso sa nasolí
  • mäso sa nechá dozrieť, odstáť – od 24 do 48 hodín (počet hodín závisí od zrelosti mäsa; čím je mäso čerstvejšie, tým dlhšie musí dozrievať)
  • mäso sa pomelie, dochutí koreninami a cesnakom
  • vytvorenou zmesou sa naplnia bravčové črevá
  • už naplnené klobásy zrejú ďalších 24 hodín (v chladiarni)
  • klobásy sa údia
  • následne sa klobásy skladujú v sypanci a ďalšie 2 týždne sa sušia
  • celková dĺžka prípravy domácej klobásy je 16 až 21 dní
  • podávame grilované – opekané, varené alebo ako súčasť obloženej misy

Šovdra na tradičný spôsob (domáca údená šunka z bravčového mäsa):

  • šovdra sa vyrába z bravčového stehna
  • bravčové stehno sa potrie soľou
  • uvarí sa slaný rôsol s koreninami, ktorý necháme vychladnúť
  • pripravené mäso sa zaleje vychladnutým rôsolom
  • mäso sa 8–10 dní solí a potom sa zaúdi
  • skladuje sa v sypanci pri teplote +12 až 15°C
  • šovdra zreje 2–3 týždne
  • celková dĺžka prípravy domácej údenej šunky je 24 až 27 dní
  • pred podávaním sa mäso varí niekoľko hodín. Podávame so zemiakovým šalátom ako hlavné jedlo, studené predjedlo alebo ako súčasť studenej obloženej misy.

Domáca údená slanina:

  • na prípravu je potrebný bravčový bôčik
  • mäso sa opracuje a nasolí rovnakým spôsobom ako šovdra
  • mäso sa údi, suší, zreje
  • slanina je obľúbenou súčasťou jedál v ŠARIŠ PARKu (napr. obložená misa), ale pridávame tiež do polievok, halušiek a iných hlavných jedál

Ucelené recepty hotových jedál nájdete v sekcii RECEPTY.

Pozrite si viac fotografií našej vlastnej výroby

Rezervácia stola alebo miestnosti
Termín *
Čas *
Počet osôb
Meno a priezvisko *
Telefonický kontakt *
E-mail *
Doplňujúce informácie
Antispam: 1 + 2 =
Odoslaním tohto formulára budú vaše osobné údaje za účelom rezervácie spracúvané v zmysle Podmienok spracovania osobných údajov.
Zaškrtnutím súhlasíte so zasielaním občasných informačných e-mailov (letákov).
* Povinné položky