NAŠA POCTIVÁ KUCHYŇA
Už viac ako 10 rokov je ŠARIŠ PARK známy svojimi gastronomickými špecialitami i tradičnými receptúrami! Či už sú to jedlá z našej mäsovej alebo múčnej výroby, ich množstvo a pestrosť určite poteší aj tých najväčších milovníkov slovenskej kuchyne. Vedeli ste, že u nás si denne pochutia na pirohoch či haluškách až dve stovky gurmánov?Medzi naše špeciality patria
- Kačacie jedlá nájdete v dennej ponuke celoročne. Ochutnajte Kačacie stehno plnené, pečené s lokšami a červenou kapustou alebo Kačacie prsia s burgundskou omáčkou s karlovarskými knedľami. Bude vám zaručene chutiť!
- Jedlá z baraniny ako Kotlíkový baraní guľáš alebo Baranie rolované stehno so strapačkami určite nenájdete na mnohých miestach; ale v ŠARIŠ PARKu áno.
- Zabíjačkové špeciality sú v ponuke našej reštaurácie pravidelne. Veľmi obľúbené sú ovarová polievka – Rajcupa, Zabíjačkový tanier, Jaternicová kaša, Šarišská huspenina, domáca šovdra (údená šunka), tlačenka alebo domáce párky a špekáčky, na výrobu ktorých nepoužívame žiadne umelé konzervačné látky.
- Pečené kolená podávané na tradičnom drevenom denku spolu s bohatým obložením feferónov si môžete vychutnať do 30 minút od objednania.
- Pečené prasiatko je obzvlášť obľúbené na rodinných a firemných akciách. Pôsobí pekne na drevenom denku, ešte lepšie chutí. Je ozdobou a spestrením každej akcie; aj svadobnej hostiny, ak si to budete priať.
- Zeleninové prívarky, kaše a „chlapské jedlá“ z vnútorností tiež nájdete v dennej ponuke. Vychutnať si ich môžete na salaši, v reštaurácii alebo terase v ŠARIŠ PARKu. Pochutnajte si na Zemiakovom prívarku s karbonátkom alebo Bravčovom srdci na smotane podávanom s parenými knedľami.
- sme jedinečný aj vďaka výnimočným technologickým postupom, ktoré používame pri výrobe našich jedál. Napríklad, pri príprave anglického rozbifu – recept patrí šéfkuchárovi a zaujímavosťou je, že mäso sa pred podávaním varí až 5 hodín.
- Obložené misy s mäsovými špecialitami alebo bez nich; teplý alebo studený variant. K hlavným zložkám dobrej obloženej misy patrí domáca šovdra (údená šunka), domáca klobáska, prerastaná slaninka, jaternicová kaša, ale tiež cigánska gója a tlačenka. To všetko je prikrášlené zeleninou, syrom a olivami. Obloženú misu si môžete objednať a vyzdvihnúť osobne u nás. Alebo si ju vychutnať aj na akcii, ktorú máte priamo v ŠARIŠ PARKu. Obložené misy sú, napríklad, obľúbeným polnočným občerstvením na svadobnej hostine. Variácií je mnoho, príležitostí tiež!
- Domáce múčne jedlá – to je samostatná kapitola ŠARIŠ PARKu! Na Slovensku nájdete mnoho salašov, kde sa pirohy pripravujú z mrazených polotovarov. U nás sú domáce pirohy varené denne a sú vždy čerstvé; pripravované podľa špeciálneho receptu. Práve vďaka zemiakovému cestu sú naše pirohy jemné, lahodné, rozplývajúce sa na jazyku. Ochutnajte slané zemiakové pirohy s bryndzovou plnkou, poliate maslom, cibuľkou a slaninkou. Ak máte chuť na sladké – sú tu sladké pirohy s džemom a tvarohom, maslom a cukrovým posypom na vrchu. Okrem pirohov sú v stálej ponuke aj mix taniere, halušky na rôzne spôsoby, plnené šúľance. A ak už vami vybrané múčne jedlo nebude v ponuke, vedzte, že je to kvôli tomu, že je veľmi obľúbené a vypredalo sa!
- unikátom sú aj Tatarčané pirohy, ktoré sa vyrábajú z pohánkovej múky. Tá sa melie priamo u nás, recept sme si požičali u Rusínov, ktorí už v minulosti vedeli, že pohánková múka pôsobí priaznivo na trávenie.
Pozrite si viac z našich špecialít
Naše gastronomické akcie, pre firmy aj rodinné oslavy
- Gril party – grilovanie je príjemnou zábavkou priateľov, známych, ale tiež zaujímavým doplnkom firemnej akcie. Ku grilovačke vieme poskytnúť aj fundovaného odborníka – nášho šéfkuchára.
Naše špeciality objednávajte u prevádzkarky, minimálne
24 hodín vopred (v závislosti od druhu akcie a jedál).
- telefonicky: 0918 512 731
- e-mailom: prevadzkar@sarispark.sk
- vyplnením rezervačného formulára: